Borsamız, arsa çalışmalarına bu hafta başlıyor. 13.11.2010

Haberler >> Ana Sayfa

Borsamız Yöneticileri, TOKİ’den satın aldığı 100 dönümlük arsada incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte 100 dönümlük arazilerini gezen Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Mağden, arazi konusundaki çalışmalara en kısa sürede başlayacaklarını bildirdi.

Arazideki gezi sırasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yönetim Kurulu Başkanımız Ender Mağden, işin başlangıcında arsa konusundaki tüm söylediklerinin, hala arkasında durduğunu ifade etti.

BURASI ÇOK KIYMETLİ BİR YER

Ender Mağden, gazetecilerin, “İlk imza ile ikinci imza arasında ciddi bir fiyat farkı doğdu. Ne düşünüyorsunuz?” sorusuna ise “Burası çok kıymetli bir yer. Fiyat arttı ancak, yine de değer. Bu konuda kim ne demiş, ne yapmış konularında bir şey söylemek istemiyoruz. Sadece istedik ve aldık. Keşan Ticaret Borsası olarak moral bulduğumuz bir proje olacak bu. Bundan sonra da işime bakacağız.” diye cevap verdi.

BU YER KEŞANLILAR’IN HİZMETİNE SUNULACAK

Alanın Keşanlıların hizmetine sunulacağını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanımız Ender Mağden, “Bununla ilgili genişletilmiş toplantılara bayramdan sonra başlayacağız. Dolayısıyla bayram molası vereceğiz. Daha sonra el birliği ile çalışmalara başlayacağız. Keşan’ın sosyal, ekonomik ve kültürel olarak gelişmesine katkı sağlayacak proje olacaktır. Oluşturmayı düşündüğümüz fuar merkezini daha önce de söylediğim gibi sadece Keşan olarak düşünmüyoruz. Uluslararası bir fuar merkezi olabilir. Bulgaristan ve Yunanistan yanımızda. Burada düzenlenecek olan fuarlardan, ciddi bir şekilde ekonomik anlamda getiri de sağlanmış olabilir. Çalışmalar bu yönde gidecek. İleriki günler bu konuyu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’yle de paylaşacağız. Çıkacak olan sonuçları hep birlikte oturup ortak akılla karar vereceğiz.” dedi.

ZİYARET ESNASINDA YAĞMA…

Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerinin arsayı incelemeleri sırasında, bazı vatandaşların arsa içerisinde askeriyeden kalan hurda malzemeleri topladıkları ve bununla birlikte bazılarının da ağaç kesimi yapılığı görüldü.

Durumu Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bildiren Mağden, daha sonra da bir özel güvenlik şirketi yetkilisi ile telefonla görüşerek, güvenlik işi konusunda bilgi aldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Ender Mağden, araziden çok içerisindeki ağaçları korumak için özel güvenlik önlemi alacaklarını söyledi.